İçeriğe geç

Deham Isminin Anlamı Nedir

Deha ismi ne anlama gelir?

Deha, zekâ veya parlaklık anlamına gelir ve genellikle olağanüstü zekâya veya yaratıcılığa sahip kişileri tanımlamak için kullanılır.

Hiyam isminin anlamı nedir?

( ﺧﻴﻢ– ﺧﻴﺎﻡ) i. (Ar. ḫayme’nin çoğulu: ḫiyām – ḫiyem) Haymes, çadırlar: Sefere çıktıklarında bu benzetmeye göre hıyam ve çadır tertibinde bunların da bulunması gerekir (Âlî Mustafa Efendi).

Hüdai isminin anlamı nedir?

Hüdayi ismi Arapça kökenli olup “Allah yolunda olan”, “hidayete eren” veya “doğru yolu gösteren” anlamlarına gelmektedir.

Duhan ismi ne anlama gelir?

Duhan isminin kökeni Bazı kaynaklar “Duhan” isminin Türkçede “dumanlı, dumanlı yer” anlamına geldiğini belirtirken, diğerleri farklı bir kökeni olduğunu ileri sürmektedir. Örneğin, Arapça kökenli olduğu için “parıltı, ışık” anlamına gelebileceği öne sürülmüştür.

Deha nedir ne anlama gelir?

Dietilhidroksilamin (DEHA), (C2H5)2NOH formülüne sahip organik bir bileşiktir. Genellikle bir çözelti olarak ortaya çıksa da renksiz bir sıvıdır. Esas olarak su arıtmada oksijen giderici olarak kullanılır.

Deha kelimesi ne anlama gelir?

Deha, çocuk dahisi veya dahi, ressamlarda, yazarlarda ve diğer mesleklerde bulunan üstün zekanın daha yüksek bir seviyesidir ve bir üst sınır olarak kabul edilir. Genelleme yapmak mümkün değildir. Aynı veya daha yüksek seviyede insanlar olduğu gibi, bir tanım yapmak da söz konusu değildir.

Haşem ismi ne anlama gelir?

Haşim ismi Arapça kökenli bir erkek ismidir ve genellikle “kırmak, ezmek, parçalamak” anlamına gelir. Bu isim güçlü ve etkileyici bir karakteri temsil eder.

Hüma ismi nereden gelir?

Hüma ismi Farsça kökenli bir isimdir. Farsçada “Homa” veya “Hüma” olarak adlandırılan bu isim mitolojik bir kuşu temsil eder. Huma kuşu Türk-İslam mitolojisinde ve edebiyatında önemli bir yere sahiptir.

Huri ismi ne anlama gelir?

Ona göre, kelime Avesta’nın dini metinlerinde kullanılan “güzel kadın” anlamına gelen bir Pehlevi veya Partça kelimedir. Arapça kelimenin tekil hali ahver (erkek) ve havrâ (dişi) ve çoğul hali hur (hur) iken, huri Türkçe ve Farsçada tekil anlamda kullanılır.

Aziz ismi ne anlama gelir?

Aziz, Aya (Roma Yunancası aslı ἅγιος ayos’tur) veya kadınsa Azize anlamına gelir, Arapça azîz kelimesi aziz anlamına gelir. Sevilen ve saygı duyulan kişileri tanımlamak için günlük kullanımda kullanılır.

Affan ismi ne anlama gelir?

Affan isminin Türkçe anlamı; Alçakgönüllü demektir. İsmin Arapça anlamı ise haramdan uzak duran kişi olarak tanımlanmaktadır.

Cüneyt ismi ne anlama gelir?

Cüneyt ismi Arapça kökenlidir ve “küçük asker” veya “savaşçı” anlamına gelir. Genellikle cesaret, kahramanlık ve savaşçı niteliklerini temsil ettiği için tercih edilir. Cüneyt isminin diğer anlamları: Anadolu Beylikleri döneminde Aydınoğulları soyunun son temsilcisi olan beyin ismi, bebek at, tay.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Umay ismi ne anlama gelir?

Orta Asya mitolojisinde karşılığı “Ece” olan ve “kız” anlamına gelen Umay, toprak tanrıçası olarak kabul edilir. Chakas halkı tarafından Imay Ece olarak adlandırılan Umay, beyaz saçlı ve narin bir kadın olarak tasvir edilir ve insanlığı pembe bir buluttan izlediğine inanılır.

Yekta ismi ne anlama gelir?

“Yekta” ismi Farsça kökenli bir isimdir ve “eşsiz”, “biricik”, “benzersiz” anlamına gelir. Bu isim bireysellik, özgünlük ve eşsiz niteliklerle ilişkilendirilir.

Dehanın açılımı nedir?

Genius kelimesinin kökeni Antik Roma’ya dayanır; Latincede genius, kişi, yer, kurum vb. anlamına gelir. Onların ruhlarının koruyucusu ve onları kader güçlerine ve zamanın ritmine bağlayan şey olarak tanımlanır.

Deha olmak ne demek?

Arapça kökenli ve Türkçe’de yerleşik kabul edilen kelimelerden biri de deha kelimesidir. Özel insanlar için kullanılan ve ifade edilen güçlü anlamları olan kelimelerden biridir.

Deha Kürt mü?

Deha Arapça kökenli bir isimdir.

Hudey ismi ne anlama gelir?

Alevi Semahlarında sıkça kullanılan “Hudey” kelimesinin aynı zamanda “Tanrı” anlamına gelmesi gerektiği anlaşılıyor. Kırklar Semahında ise “Allah Allah ve Hudey Hudey” kelimeleri iç içe geçmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir