İçeriğe geç

Kolay Avm Hangi Illerde Var

Forum AVM hangi illerde var?

Portföyünde bulunan alışveriş merkezleri Forum Bornova, Forum Mersin, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Ankara Outlet, Forum İstanbul, Forum Kapadokya, Marmara Forum, Forum Kayseri, Forum Gaziantep, Gordion AVM, Forum Erzurum ve Forum Magnesia’dır.

Türkiye’de toplam kaç AVM var?

Bu liste Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin listesidir. Mart 2021 itibariyle Türkiye’de 428 alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Türkiye’de en büyük AVM hangi ilde?

Şu anda dünyanın alan bakımından en büyük alışveriş merkezi, Dubai’deki (Birleşik Arap Emirlikleri) Burj Khalifa gökdeleninin yanında bulunan Dubai Mall’dur. Türkiye, İstanbul’daki Forum İstanbul Mall, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezidir.

Hangi ilde AVM yok?

Türkiye’de alışveriş merkezi bulunmayan tek ilin Burdur olduğu tespit edildi.

Türkiye’deki ilk AVM hangisi?

Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi Galleria, Ataköy, 1988. 77.906 m²’lik bir alana inşa edilen bina, dönemin başbakanı Turgut Özal’ın girişimiyle 1 Ekim 1988’de açıldı. Mimari projesi Hayati Tabanlıoğlu tarafından yapıldı.

Dünyada ilk AVM ne zaman açıldı?

1956 yılında Minnesota’da dünyanın ilk kapalı alışveriş merkezi olan Southdale Center’ı inşa etti.

İzmir’in en büyük AVM’si hangisi?

İzmir Optimum Alışveriş Merkezi Ege Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi olan Optimum, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’in Gaziemir ilçesinde, şehir merkezi ile Adnan Menderes Havalimanı arasında; ilçenin kuzeyinde ve Ege Serbest Bölgesi’nin tam karşısında yer almaktadır.

Doğunun en büyük AVM’si hangisi?

MNG Erzurum Alışveriş ve Yaşam Merkezi, beş yılı aşkın süredir Doğu’nun en büyük alışveriş merkezi olarak şehrimize ve bölgemize hizmet veriyor.

Dünyanın en büyük AVM’si hangisi?

Dubai Mall, dünyanın en büyük alışveriş, eğlence ve dinlence merkezi olup dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’nın yanında yer almaktadır.

Cevahir AVM kimin?

Cevahir Alışveriş Merkezi projesi, Cevahir Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin %50-%50 ortaklığıyla hayata geçirildi.

Hangi AVM battı?

İstanbul Bayrampaşa semtinde bulunan Ora AVM, konkordato prosedürü sonucunda iflas etti. Ünlü alışveriş merkezi, 2010 yılında 400 milyon dolarlık yatırım ve büyük umutlarla kuruldu.

Urfa’da kaç tane AVM var?

Şanlıurfa’da toplam 3 adet alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Dünyada en çok AVM hangi ülkede var?

Dünya çapında tamamlanan alışveriş merkezi projelerinin yüzde 44’ü Çin’de bulunuyor. Şu anda inşa edilen alışveriş merkezlerinin yüzde 60’ı Çin’de. Alışveriş merkezleri açısından dünyanın en aktif on pazarından dokuzuna ev sahipliği yapan Çin’de, 4,1 milyon metrekare ile en fazla yeni inşa edilen alışveriş merkezinin bulunduğu şehir Şanghay.

Forum AVM kime ait?

Hollandalı alışveriş merkezi yatırım ve geliştirme şirketi Multi Corporation’a ait Forum markalı alışveriş merkezleri, 2013 yılında 900 milyon avro borç karşılığında ABD merkezli Blackstone’a satılmıştı.

Türkiye’nin ilk AVM’si hangisi?

77.906 m² alana inşa edilen bina, dönemin başbakanı Turgut Özal’ın girişimiyle 1 Ekim 1988’de hizmete açıldı. Mimari projesi Hayati Tabanlıoğlu tarafından yapıldı.

Forum Trabzon’u kim satın aldı?

Avrupakent, Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’nin sahibi olan Multi Trabzon’un hisselerinin tamamını, tek hissedarı MRT Yatırım Holding 1 B.V.’den satın alacak.

Forum Ankara Batti mi?

Finansal sorunları bulunan 10 alışveriş merkezi için konkordato kararı alındı. Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia’nın sahibi olan aynı isimli şirketler için 26 Aralık 2023’ten itibaren üç aylık geçici erteleme kararı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir